Intercultureel Communicatie expert

Ik ontwerp communicatietrainingen en workshops vanuit een wetenschappelijke basis. U kunt mij direct benaderen voor de onderstaande onderwerpen of via ons onderzoeksinstituut Emergence Global. Vanuit Emergence Global ontwerpen wij ook educatieve programma’s voor het onderwijs (MBO, HBO, Universiteit).

Communicatie Thema’s

Interculturele communicatie
Verborgen communicatie
Effectief communiceren
Beïnvloeden
Professionele communicatie
Dialoog aan in plaats van een discussie?

Interculturele Thema’s

Interculturele competenties.
Reële inclusiviteit
Culture shock
Culturele Sensitiviteit
Verborgen waarden
CommunicatiestijlenIn veel van de interculturele trainingen die ik geef maak ik gebruik van de Culturetest. Een persoonlijk assessment waarbij uw individueel cultureel profiel wordt gemeten. Met dit profiel kunt u zichzelf vergelijken met andere culturen of individuele personen zoals uw collega’s.

Als intercultureel expert zie ik mezelf ook vaak terug in de rol van managementconsultant en coach. Hoewel Nederland een van de meest coachdichte landen ter wereld is, merk ik dat er steeds meer vraag is naar mensen zoals ik, die anderen durven te confronteren met de realiteit.

Groep mensen bij interculturele training van Patrick Janssen

“Patrick combineert competentietraining met een brok aan ervaringen en theorie. Erg leerzaam om de theorie ook echt te oefenen. We deden daarvoor eerst de Culturetest en moesten daarna tegenovergesteld communiceren. Als Taakgericht persoon ondervond ik aan den lijve dat het ontzettend moeilijk voor mij was om (als een Relatiegericht persoon) indirect te communiceren. Ik voelde dat het niet alleen over communicatie ging maar ook het vertrouwen in de ander en het loslaten van je doelen.”