Kluswerk & Kintsugi

Kluswerk van Patrick Janssen: tweepersoons bed hout.

Opgegroeid in een halve aannemersfamilie, ben ik als kind betrokken geweest bij het bouwen en repareren van huizen. Ook nu nog help ik met veel plezier mensen met het maken van meubels, keukens en badkamers en reparaties.
Vaak is het nog leuker om samen te klussen! Ik lever kennis, ervaring en gereedschappen en samen klaren we de klus.

Kluswerk van Patrick Janssen: restauratie keukenblad

Al jaren werk ik samen met Giovanni Tognini, van Studio Tognini. Ik mag graag bijspringen bij het bouwen van zijn prachtige stands over die op beurzen wereldwijd te vinden zijn.

Kluswerk van Patrick Janssen: Standbouw met Studio Tognini
Studio Tognini
Mabira Forest Lodge Uganda

Als COO bij Gyelloba heb ik mij uit kunnen leven tijdens onze bouwprojecten in Zuid-Amerika en Afrika. Daar heb ik veel geleerd over low-tech, duurzaam bouwen in de tropen bij het ontwikkelen van diverse ecologische junglelodges.

Voorstel Lodge Kwamalasamutu Suriname
Patrick Janssen working in Suriname
Construction Mabira Forest Lodge Uganda
Patrick Janssen Kintsugi

De laatste jaren heb ik mij verdiept in de kunst van Kintsugi.
De Noord-Europese manier van repareren is erop gericht het er vooral net ‘als nieuw’ uit te laten zien. Niet alleen bij kapotte spullen maar ook in menselijke relaties.
Het idee achter Kintsugi gaat over het proces van herstel en vernieuwing. Kintsugi ‘viert’ de breuk. Zowel als bij relaties als bij aardewerk ontstaat er iets nieuws, niet ‘net als nieuw’. Er is een verschil.