Intercultural training

Saeed is een vriendelijke man. Hij stemt altijd in met wat u voorstelt. Maar uiteindelijk blijkt hij niet te doen wat u gevraagd heeft. Waarom zegt hij dan niet gewoon nee?

Herkenbaar?

Greybeard interculturele trainingen leert u en uw team verborgen  communicatie en onderliggende waarden te herkennen. Je leert verder kijken dan het gedrag, het uiterlijk en de communicatiestijl. Tijdens deze trainingen komen onder meer aan bod:

  • Competenties hoe om te gaan met je eigen cultuur en met andere culturen.
  • Hoe kan ik inclusiviteit ondersteunen?
  • Hoe ga ik om met mijn culture shock? En met die van anderen?
  • Wat is mijn eigen culturele bril? Hoe bekijk en beoordeel ik andere culturen?
  • Hoe herken ik onderliggende waarden?
  • Hoe ga ik een dialoog aan in plaats van een discussie?

Culturele Sensitiviteit is net zoiets als ‘management’ of ‘marketing’. Zaken die bekend en vertrouwd lijken, makkelijk te begrijpen, maar uiteindelijk veel complexer zijn dan aanvankelijk ingeschat. Deze onderschatting leidt vaak tot grove, kostbare fouten. In welke face van culturele sensitiviteit zit ik? Hoe herken ik de culturele sensitiviteit van anderen?

“Ik had verwacht dat ik vooral iets over andere culturen zou leren en hoe ik met de ander zou moeten omgaan, maar ik heb vooral iets over mezelf geleerd. Ik ben me veel bewuster van mijn perspectieven, hoe ik de wereld zie en dat dat maar één zienswijze is. Juist door te snappen dat ik uit de vele opties, een optie heb gekozen, kan ik beter schakelen naar andere opties.”